Suriyeli öğretmenler

Hayat Sür Derneği’nden Suriyeli öğretmenlere Türkçe dil eğitimi

Hayat Sür Derneği, Açık Toplum Vakfı’nın desteğiyle Hatay ve İstanbul’da 35 Suriyeli öğretmene Türkçe öğretti ve onları mesleki anlamda güçlendirdi. Bu öğretmenlerin en büyük hayali, mesleklerini Türkiye’de sürdürebilmek.

Derneğin 2016 yılında başlattığı proje kapsamında İstanbul’da 15, Hatay’da 20 Suriyeli öğretmen güçlendirildi. Katılımcılar kadın ve erkeklerden yarıya yarıya seçildi. Bir bölümü Geçici Eğitim Merkezleri’nde çalışan, bir bölümü de halen iş arayan öğretmenler, hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim müfredatından geçirildi, hem de Türkçe öğrendi.

Suriyeli mülteci Meryem Alkalaf Türkçe öğrendikten sonra geleceğe umutlu bakıyor

İstanbul Esenler’deki kursa katılan Suriyeli öğretmenlerden Meryem Alkalaf, Türkçe öğrenmesi sayesinde, Türkiye’de yeniden üniversite okumayı da düşünmeye başladığını ve sınavı geçerse, hukuk okumak istediğini anlattı. İngilizce öğretmeni olan Yamin Mimar da, ailesi ve kendisinin hayatı kolaylaşacağı için Türkçe öğrendiğini söyledi.

Türkiye’de yarısı çocuk, 3 milyona yakın Suriyeli mülteci var. Suriyeli mülteci çocukların ulusal eğitim sistemimize dahil edilmeleri için, Suriyeli öğretmenlere de ihtiyaç var.