Basın Özgürlüğü

Budapeşte’deki yaz okulunda iktidar ve bağımsız medya ilişkisi mercek altına alınacak

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Orta Avrupa Üniversitesi bağımsız medya üzerinde giderek artan baskılarla nasıl mücadele edileceğinin yollarının arancağı bir yaz okulu düzenliyor. 26 Haziran – 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak toplantılara dünyanın birçok ülkesinin yanısıra, Türkiye’den de katılımcılar bekleniyor.

‘’Medyanın ele geçirilmesi: İktidar, basın özgürlüğü ve savunculuk’’ başlıklı yaz okuluna araştırmacılar, gazeteciler, aktivistler, siyasetçiler ve basın çalışanları katılacak. Başvurular için son tarih 31 Mart 2017. Ayrıntılı bilgi ve başvuru formlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yaz okulunda, medyaya yönelik küresel çaptaki baskıya nasıl uyum sağlanabileceği; Medyanın, bağımsızlığını nasıl koruyabileceği tartışılacak ve haber alma özgürlüğü için alternatif yöntemler ele alınacak. Farklı ülkelerden gelen katılımcılar deneyimlerini ve iyi örnekleri paylaşabilecek. Yaz okulunun bir diğer amacı bu konuda akademik araştırmalar yapılmasını teşvik etmek.