Açık Bülten Ocak - Mart 2011

Bağımsız Türkiye Komisyonu 5 Ekim'de Ankara'da Temaslarda Bulunacak Bağımsız Türkiye Komisyonu 5 Ekim'de Ankara'da Temaslarda Bulunacak
Bağımsız Türkiye Komisyonu üyeleri 5 Ekim Çarşamba günü Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP temsilcileri, milletvekilleri ve akademisyenler ile görüşecekler.

Anadolu Kültür Hakikat Adalet Hafıza Çalışmaları Kapsamındaki "Hakikat Komisyonları: Dünya Deneyimleri ve Türkiye" Başlıklı Uluslarası Çalıştay Ekim Ayı İçerisinde İstanbul'da Gerçekleşecek
Mart 2010 - Aralık 2010 tarihleri arasında Kürt meselesi kaynaklı sosyal sorunlar alanında çalışan sivil inisiyatifleri güçlendirmek ve bu kurumların...

Nesin Matematik Köyü 2010 - 2011 Yaz dönemi tamamlandı. Nesin Matematik Köyü 2010 - 2011 Yaz Dönemi Tamamlandı
Dünyaca ünlü matematik profesörü Ali Nesin tarafından 1998 yılından beri sürdürülen Matematik Köyü her yıl yüzlerce dezavantajlı lise öğrencisine erişmektedir. Köyde yaz boyunca 3 haftalık dönemler için özel ve yoğun matematik programları hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.

Roman Öğrenciler Üniversite Sınavında Yine Başarılı
Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür desteği ile dershane bursu sağlanan Roman kökenli öğrenciler üniversite sınavında Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı gösterdi.

Anadolu Vicdanı çift dilli basıldı ve yaygın bir şekilde dağıtıldı. Anadolu Vicdanı Çift Dilli Basıldı ve Yaygın Bir Şekilde Dağıtıldı
Açık Toplum Vakfı olarak şu an Türkiye'nin aşmakta en çok zorlandığı konulardan biri olan Kürt Meselesi'ni tartışırken öncelikle farklı yaşanmışlıkları vidanımızın süzgecinden geçirerek anlamlandırmanın birbirimizi duyabilmek için anahtar olduğu inancıyla hazırladığımız "Anadolu Vicdanı" başlıklı derleme çalışmamızın elektronik versiyonunu Mart ayında yayınlamıştık.

100 Konuda Avrupa Birliği'nin Günlük Hayatımıza Etkileri kitabı tiyatro oyunu oluyor. 100 Konuda Avrupa Birliği'nin Günlük Hayatımıza Etkileri Kitabı Tiyatro Oyunu Oluyor
İlk kez Aralık 2007'de kamuoyuna sunulan ve beklenenin üzerinde büyük bir ilgiyle karşılanmış olan100 Konuda Avrupa Birliği'nin Günlük Hayatımıza Etkileri başlıklı kitap, Avrupa Birliği üyelik sürecinin vatandaşların...

TESEV Demokratikleşme Progamı
TESEV Demokratikleşme Progamı "Türkiye Ermenilerini Duymak" Başlıklı Araştırma Raporunu Yayınladı
TESEV Demokratikleşme programı 2011 yılı içinde yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını içeren ve çeşitli çözüm önerilerinde bulunan "Türkiye Ermenilerini Duymak: Sorunlar, Talepler ve Çözüm Önerileri" adlı raporunu yayınladı.

Önümüzdeki Dönem İçin Planlananlar

Koç Üniversitesi'nin Seçim Çalışması Sonuçları Açıklanıyor Koç Üniversitesi'nin Seçim Çalışması Sonuçları Açıklanıyor
Ali Çarkoğlu'nun yürttüğü Türkiye Seçim 2011 araştırmasının sonuçları Ekim ayı sonunda Ankara'da açıklanacak.

Kadınlar Buluşuyor projesi final toplantısı 25 Kasım'da Diyarbakır'da gerçekleşecek. Kadınlar Buluşuyor Projesi Final Toplantısı 25 Kasım'da Diyarbakır'da Gerçekleşecek
Açık Toplum olarak, KA-MER Vakfı'nın Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde bağımsız bir kadın hareketi oluşturulmasına öncülük eden, insan hakları ve kadının insan haklarından...

Arkadaşıma Gönder